Færden i HF Mosehøj

Den 19. november 2021

Til HF Mosehøjs medlemmer

I fortsættelse af mails til alle i denne uge om ovennævnte skal jeg hermed komme yderligere kommentarer i den gryde.

I HF Mosehøjs over 90 års historie pågår p.t. det garanterede størst profilerede projekt nogensinde – formentlig også de næste 90 år – KLOAKERING AF VORES HAVEFORENING. Det koster kassen – og vi kender jo først den endelige pris, NÅR projektet er færdigt.

Det har vi alle godkendt. Vi har også godkendt, at det skal gøres uden for havesæsonen – oktober-april. På Medlemsmøder over året er det blevet drøftet og blevet indskærpet at færden i HF Mosehøj ikke er tilladt i den periode. Alligevel er der markant flere medlemmer i haverne på denne årstid end normalt uden for havesæsonen.

– HVORFOR venner? – jo fordi det er da spændende at se, “hvad der foregår i min have¨, svarer man.

Men kære venner. Det går simpelthen ikke. Ud over det aftalte på Medlemsmøder og senest det udsendte brev fra vores entreprenørfirma Gottlieb, så er der megen stor grund til at frygte besøg af Arbejdstilsynet. Og hvis de konstaterer at mellem det arbejdende folk, store maskiner, opgravede stier og haver, at der færdes nysgerrige og regelbrydende medlemmer. Ja, så falder hammeren –

Hvad vil det sige, spørger I sikkert? – det betyder —

– lukning af arbejdspladsen til alle regler overholdes
– første dags lukning til en pris – inklusiv en stor bøde – på samlet 470.000 kroner. Det er jo ikke firma Gottliebs skyld, så de skal have deres penge alligevel for mandskab og maskiner
– herefter 170.000 kroner pr. dagsarbejdet ligger stille – firma Gottlieb skal fortsat have deres udgifter dækket.

Så venner – tålmodighed er en dyd. Og det gælder især omkring det at holde sig væk fra HF Mosehøjs område indtil den første besøgsdag. Og den dag kommer – men indtil nu har det ikke været formålstjenligt at invitere til sådan en dag. Men igen – det kommer.

For at sikre at vi ikke løber ind i ovennævnte bl.a. voldsomme ekstraordinære unødvendige udgifter, vil det fremover blive prioriteret i bestyrelsen at medvirke til skærpet opsyn omkring færden i vores haveforening. Det skal simpelthen nulstilles.

Firma Gottlieb arbejder fra nu af også i weekenderne. Det vil sige, at det ekstraordinære rend på stier og haver, der indtil nu har foregået i haverne i de dage, også skal ophøre straks.

Venner – måske ikke så meget venner nu med alle – lad det være et fælles mål, at vi ikke er medskyldig i at sinke firma Gottlieb i deres arbejde. Ellers kan der blive endog meget langt til havesæsonen 2022.

Og lige til slut – firma Gottlieb synes vi er nogle sjove og anderledes typer. På den måde, at i de tidligere haveforeninger de har medvirket, har medlemmerne trods påbud om ikke at være i haverne, ved fremmøde hilst på firmaets ledere og arbejdere uden tegn på anger. Sådan foregår det ikke i HF Mosehøj – der gemmer haveejerne sig eller dukker sig, når Gottliebs folk kommer forbi. Så måske ved vi godt i HF Mosehøj, at det er forkert at trisse rundt derude, mens der arbejdes med kloakeringsprojektet.

I må Alle have en God Jul og et lykkebringende Nytår

Med venlig hilsen
Jens-Jørgen
(Jeres formand)


© H/F Mosehøj. All rights reserved.